menu
icon

Dien uw aanvraag in

Laat de professionals uit Amersfoort weten wat uw wensen zijn

icon

Wacht een aantal minuten

Onze professionals worden op de hoogte gesteld en doen een voorstel

icon

Vergelijk!

Vergelijk de aanbiedingen en kies die wat het beste bij u past

mediators Amersfoort

Een kundige Mediator uit Amersfoort helpt u graag verder.

Hoe, wat en waarom mediation in Amersfoort

U schakelt een mediator in wanneer jullie gewoon nog door een deur kunnen. Voordat dingen escaleren en er een rechter aan te pas moet komen. Overigens is het zo dat bij een vonnis van een rechter er altijd één van de partijen in een conflict de zaak verliest, de oorzaak van het conflict zal dus niet opgelost zijn. Mediation kiest u voor u allebei.

In een setting met een mediator zal deze alleen vragen stellen en het gesprek leiden, en niet advies geven. Uiteraard zorgt de mediator er wel voor dat er informatie wordt gegeven die in een bepaald conflict nodig is. Om tot een oplossing te komen is er de wil van beide partijen nodig om het conflict tot een goed einde te brengen. Van allebei de partijen wordt verwacht dat zij naar elkaar kunnen luisteren en begrip hebben voor elkaars situatie.

Tijdens het eerste gesprek zal de mediator uitleggen hoe het proces in zijn werk gaat en er wordt een overeenkomst getekend. In deze overeenkomst staan alle spelregels, zoals het zorgdragen van vertrouwelijkheid en de vrijwillige basis.

Is het punt bereikt dat alle onderliggende oorzaken boven tafel zijn en voor alle partijen goed zijn besproken, dan kan het onderhandelingsgesprek plaatsvinden. Vervolgens kan er in de afrondende fase een definitieve oplossing bereikt worden, welke dan vastgelegd wordt in een vaststellingsovereenkomst. Op die manier kunnen er geen misverstanden ontstaan over wat er is afgesproken.

Men kan de hulp van een mediator uit Amersfoort onder andere inroepen bij:

  • familieconflicten, echtscheiding, erfenissen enz
  • burenruzies
  • conflicten tussen werkgevers en werknemers
  • conflicten tussen leverancier en afnemer
  • andere zakelijke conflicten
  • conflicten met overheidsinstanties
780
Klanten geholpen met mediators vergelijken
7.872
Totaal gerealiseerde professionele connecties
€ 112,-
Gemiddelde besparing p.p. door te vergelijken
Amersfoort

Een zakelijk mediator uit Amersfoort helpt u verder.

Een ondernemer loopt een zeker risico op juridische conflicten. U kunt misschien niet meer door één deur met een businesspartner? U heeft een dispuut met een leverancier of een klant, of er is een conflict op de werkvloer ontstaan, waarbij u problemen met een medewerker heeft.

Uiteraard kunt u direct naar de rechter stappen om een juridische uitspraak te eisen, maar hoe zeker weet u dat dit in alle gevallen de beste oplossing is? Stelt u zich voor dat u een juridisch probleem met een klant heeft, dan betekent een gang naar de rechtbank vaak ook in dat uw relatie met de klant definitief verloren is. Een stap naar de rechtbank is dan misschien een te grote stap als het om een klant gaat die u niet wilt missen. En een werknemer waarmee u in een conflictsituatie zit, kan het u en uw bedrijf nog flink lastig maken.

Alhoewel het misschien niet altijd zo lijkt, zijn er voor vrijwel alle conflictsituaties wel oplossingen te verzinnen. Meestal zit het probleem bij conflicten in het gegeven dat de boel inmiddels behoorlijk op de spits is gedreven en geen enkele partij iets wil toegeven. Om toch tot een oplossing te komen zonder tussenkomst van de rechter, kunt u denken aan een mediator.

Is er sprake van een een juridische conflict en wilt u dit niet voor de rechter oplossen? Dan kunt u een mediator inschakelen. Als u werkzaam bent in Amersfoort of in buurt daarvan, dan bent u hier aan het juiste adres. Op het moment dat u uw gegevens hier invult ontvangt u gauw prijsopgaven binnen van verscheidene mediators in Amersfoort.

mac
mac
img

Ik ben Huib Rietbroek, regiomanager in Amersfoort. Ik sta persoonlijk garant voor een succesvolle connectie tussen u en een mediator uit Amersfoort.

Op zoek naar fijne mediators in Amersfoort?

Een gang naar de rechtbank is niet nodig als u gebruik maakt van mediation. Hoewel het misschien lijkt alsof u in uw gelijk staat en wellicht de zaak voor de rechtbank ook wel wint, zullen allebei de partijen het slachtoffer zijn. In geval van een rechtszaak zal de relatie tussen betrokken partijen kapot gaan en heel moeilijk te herstellen zijn. De gevolgen kunnen dan enorm groot zijn. Uw goede naam als ondernemer kan dan in een negatief daglicht komen te staan, en op zakelijk gebied kunt u ook behoorlijke averij oplopen.

Bij een gerechtelijk vonnis is de verliezende partij ook nog eens een dubbele verliezer, want deze partij wordt ook veroordeeld voor het betalen van de proceskosten. In geval van mediation door een mediator uit Amersfoort zullen de kosten hiervan door allebei de partijen worden gedragen. Het is dus belangrijk dat allebei de partijen er het beste van maken. Wanneer de betrokken partijen tot een werkende oplossing komen, is dat vooral te danken aan henzelf en omdat de mediator als onafhankelijk partij bij de gesprekken aanwezig was.

Met mediation bestaat er altijd de kans om tot een goede oplossing in wat voor soort conflict dan ook te komen. Op zoek naar een mediator uit Amersfoort? Laat hier verschillende prijsopgaven naar u toesturen van verschillende professionele mediators in Amersfoort en uw conflict behoort wellicht gauw al tot het verleden.

Snel vrijblijvende offertes aanvragen

Recensies

Dit is wat tevreden Mediator matches over Professionals Amersfoort te zeggen hebben!

img

Basten Noltus

Ik had haast bij het vinden van een Mediator. Mijn beste vriendin adviseerde Professionals Amersfoort en ik was aangenaam verrast. Door het duidelijke formulier en de snelle reactie was de geschikte partner zo gevonden. Bedankt Professionals Amersfoort!

img

Mieke Menkhorst

Ik was mijn vorige Mediator zo moe dat ik de keuze heb gemaakt om Professionals Amersfoort te benaderen. Nou, dat bleek een super keuze, het uitzoek proces was pijnloos en ik ben zeer tevreden over mijn nieuwe samenwerking.

Professionals uit andere branches in Amersfoort

Let's Talk

Bij Professionals Amersfoort staan we altijd voor u klaar. Vul het formuliertje in of neem contact op, dan helpen wij u zo goed mogelijk verder.

Naar het contactformulier